Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Boloș anunță demiteri la ANAF și Autoritatea Vamală Română

Actualizare informații 2: Premierul Marcel Ciolacu a luat decizia de a-i schimba din funcție pe șeful Autorității Vamale, Ion Cupă, dar și vicepreședinții ANAF. Ciolacu a explicat că a înțeles care erau deficiențele și este nevoie de alți oameni în aceste funcții.

Actualizare informații 1: Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a propus joi premierului numirea a doi vicepreşedinţi la ANAF. Unul dintre posturile de vicepreşedinte ANAF este acum ocupat de Sandu Costea, care va fi revocat. De asemenea, în cărţi este şi numirea unui nou preşedinte la Vamă, dar în acest caz discuţiile ar mai putea continua, în timp ce surse guvernamentale afirmă că urmează schimbarea şi la Vamă, chiar de azi. Cei doi noi vicepreşedinţi ANAF, conform informaţiilor Profit.ro, vor fi Ionescu Gabriela Florentina şi Drăghici Alexandru, ambii funcţionari cu carieră îndelungată în administraţia fiscală.

Stire inițială:

Boloș anunță demiteri la ANAF și Autoritatea Vamală Română. Subliniind că nu există loc pentru o conducere lipsită de performanță în cadrul ANAF și Autorității Vamale. Într-un interviu, ministrul a confirmat că propunerile pentru schimbarea conducerii ANAF și a Autorității Vamale vor fi înaintate în următoarele zile, urmând să fie avizate de prim-ministru.

Boloș a evidențiat importanța celor două instituții în cadrul statului român. A subliniat că nu se poate tolera lipsa de performanță în aceste poziții cheie. El a menționat că, în ciuda eforturilor susținute și a măsurilor implementate, ANAF-ul a înregistrat două realizări notabile în luna decembrie. Prima constă în atingerea planului la venituri. A doua se referă la faptul că Direcția Mari Contribuabili a depășit ținta planificată cu 16 miliarde de lei.

Vezi și: Boloș anunță introducerea sigiliilor electronice pentru camioanele cu cereale din Ucraina.

Boloș a subliniat că aceste rezultate nu au fost obținute peste noapte și au necesitat eforturi susținute.

În privința conducerii ANAF, ministrul a menționat că propunerea de revocare vizează toți vicepreședinții. Schimbările urmăresc aducerea de profesionalism și implicare în realizarea obiectivelor de investiții. Referitor la Autoritatea Română Vamală, ministrul a menționat că vor fi implementate schimbări care să sprijine proiecte de importanță majoră pentru țară, cum ar fi introducerea scannerelelor, implementarea sigiliului electronic al mărfurilor și simplificarea procedurilor vamale.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...