Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

CTP Iași introduce autobuze second hand pe traseele metropolitane. Cele noi vor fi scoase

CTP Iași introduce autobuze second hand pe traseele metropolitane. Cele noi vor fi scoase.

Primăria Iași a cumpărat un număr mai mare de autobuze second hand cu scopul de a le utiliza pe traseele metropolitane ale Companiei de Transport Public (CTP). Deși aceste vehicule au fost livrate în luna decembrie 2023, au fost puse în funcțiune doar recent, după finalizarea tuturor verificărilor necesare.

Anul acesta se prevede introducerea unui număr mai mare de trasee pentru comunele din apropierea municipiului Iași. În prezent, se poartă discuții referitoare la pornirea curselor spre Valea Lupului, unde se va folosi în principal microbuze de proveniență second hand. Cu toate acestea, compania se confruntă cu o provocare, și anume lipsa de șoferi de autobuz suficienți.

CTP renunță la autobuzele noi pe traseele metropolitane

În prezent, CTP asigură 17 trasee metropolitane către comunele Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești și Țuțora. După ce a câștigat licitația, firma Mercator Transilvania SRL din județul Sălaj a furnizat 12 autobuze second-hand cu o lungime de 12 metri, la suma de 2.193.922 lei, inclusiv TVA.

CItește și 178 de locuri de muncă vor fi scoase la concurs de Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași

De asemenea, societatea Megarosa Trade SRL a furnizat 3 midibuze cu o lungime de 10 metri și 3 microbuze cu o lungime de 6-7 metri. Astfel, aceste autobuze adiționale vor completa flota de autobuze pentru cursele din municipiul Iași. Cetățenii au remarcat reducerea numărului de autobuze în oraș în ultima perioadă.

Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași, a spus că CTP are în garaj 10 autobuze, 2 microbuze și 2 midibuze, iar alte două sunt așteptate în curând. Acestea sunt de marcă Mercedes și beneficiază de o calitate superioară, fiind probabil importate direct din Germania. În plus, traseele din oraș vor fi extinse, fapt ce va implica și utilizarea autobuzelor care în prezent sunt folosite pe rutele exterioare.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...