Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Se extinde rețeaua de gaze în județul Iași

Se extinde rețeaua de gaze în județul Iași. Mai mult de jumătate dintre dintre localitățile județului Iași vor beneficia de noul proiect al extinderii rețelei de gaze.

Prefectul Bogdan Cojocaru a anunțat că proiectul a primit aviz favorabil de la Ministerul Dezvoltării și urmează să fie implementat.

În etapa următoare vor fi constituite asociații ale unităților administrativ teritoriale de pe traseele viitoarei magistrale. Rețeaua va fi proiectată pentru a susține atât consumatorii casnici cât și cei industriali, a mai spus Bogdan Cojocaru.

„La Ministerul Dezvoltării a fost semnat ordinul de ministru pentru cele aproximativ 211 milioane de lei necesare pentru dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în județul nostru. Sunt aproximativ 50 de localități, 50 de UAT-uri care vor beneficia de aceste fonduri în județul nostru. A fost un demers susținut atât de la nivel local, dar și de la nivel central.

Citește și CTP Iași introduce autobuze second hand pe traseele metropolitane. Cele noi vor fi scoase

Cu siguranță cazul este important atât pentru micii consumatori, dar la nivelul fiecărui UAT, aducerea gazului în comuna respectivă va putea deschide și alte perspective din punct de vedere economic, pentru că știm foarte bine, sunt foarte mulți operatori economici care au nevoie de această resursă, iar odată cu aceste investiții în localitățile unde deja există există gazul vor beneficia de aceste fonduri pentru extinderea rețelei și pe zonele unde nu există în momentul de față acoperire”, a declarat Bogdan Cojocaru.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...