Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Programul Casa Verde Fotovoltaice va deveni disponibil astăzi

Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi reluat începând deazi, la ora 10:00, oferind o veste bună beneficiarilor participanți în ediția anterioară. Toți solicitanții care nu au selectat un instalator până la suspendarea programului au acum un interval de maxim 90 de zile pentru a alege un instalator validat. Asta prin intermediul aplicației oferite de AFM. Aproximativ 25.000 de solicitanți se află în această situație.

În cadrul aplicației, va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validați de Administrația Fondului pentru Mediu.

Vezi și: Buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024.

În perioada menționată, instalatorii selectați au responsabilitatea de a analiza documentele încărcate de solicitant și de a aproba solicitanții eligibili. Acest lucru respectând condițiile și termenele stabilite în Ghidul de finanțare a Programului. Termeni privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Acest ghid a fost aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1063/2023 și vizează acoperirea necesarului de consum și livrarea surplusului în rețeaua națională. În cazul în care se constată rezoluții eronate aplicate de instalatori în aplicație, determinate de analiza documentelor încărcate de solicitant și care au ca rezultat revenirea solicitărilor în statusul „în verificare conformitate și eligibilitate”, se impune un termen de maxim 5 zile, începând cu data de 23 ianuarie 2024. În această perioadă, instalatorii sunt obligați să remedieze aceste situații.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!