Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Amenzi de 2,5 milioane de lei date de ITM în anul 2023

Amenzi de 2,5 milioane de lei date de ITM în anul 2023. Un raport al ITM Iași pentru anul 2023 arată că aproape 400 de angajatori au fost sancționați pentru nerespectarea legii. Amenzi au fost în valoare totală de 2,5 milioane de lei. Cea mai mare amendă a fost aplicată pentru întârzierea la plata salariilor. În anul 2023, sute de angajatori din Iași au primit amenzi în total de aproape 2,5 milioane de lei de la inspectorii de muncă. Principalele nereguli au fost identificate în domeniile construcțiilor, transporturilor, pază/protecție și alimentație publică.

Vezi și: Guvernul a decis exproprieri pe traseul A8.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași, au fost efectuate peste 1.800 de controale în 2023. Aproape 500 au fost declanșate ca urmare a sesizărilor. Astfel, aproape 400 de angajatori au fost sancționați, primind peste 600 de sancțiuni, dintre care aproximativ 200 au constat în amenzi contravenționale, restul fiind avertismente.

În plus, inspectorii ITM au constatat numeroase nereguli legate de nerespectarea timpilor de muncă și de odihnă, precum și încălcarea prevederilor contractelor individuale de muncă și a actelor adiționale ale acestora.Top of Form

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...