Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Iluminat în timpul nopții, Palatul Culturii se numără printre cele mai frumoase clădiri la nivel global

Palatul Culturii din Iași, considerat unul dintre cele mai semnificative și impunătoare monumente ale orașului, continuă să atragă interesul turiștilor. Clădirea a fost recunoscută la nivel global ca una dintre cele mai frumoase edificii iluminate pe timp de noapte. Ceea ce a contribuit la atragerea anuală a mii de vizitatori din diverse colțuri ale lumii. O confirmare a popularității sale o reprezintă și încasările înregistrate în cursul anului 2023.

În 2023, Palatul Culturii din Iași a adunat impresionanta sumă de 2.525.894 de lei din vânzarea biletelor. Beneficiind de vizita a 388.658 de persoane. Clădirea găzduiește patru muzee notabile la nivel național:

Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

Vezi și: Vaslui: Două noi poduri peste Prut.

În anul 2023, Muzeul de Istorie a Moldovei a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori dintre cele patru instituții găzduite de Palatul Culturii, totalizând 109.952 de persoane. Acest muzeu oferă o prezentare comprehensivă a istoriei Moldovei, acoperind perioadele cele mai vechi și până în contemporaneitate.

În acea ierarhie realizată de Rolandia, Palatul Culturii se situa pe locul al treilea.

Cei care au avut ocazia să viziteze centrul Iașiului știu că, pe timp de noapte, Palatul Culturii oferă o imagine deosebit de impresionantă. În 2019, clădirea a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase edificii ce merită admirate pe timp de noapte, alături de monumente precum Palatul Regal din Madrid, Palatul Versailles, Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg și Palatul Schönbrunn din Viena.

Palatul Culturii a fost comandat de către domnitorul Alexandru Moruzi în 1803 și a suferit mai multe etape de reconstrucție, inclusiv sub conducerea prințului Mihai Sturza înainte de 1841. O renovare semnificativă în stil neogotic a avut loc în 1906, fiind finalizată în 1925 și inaugurată un an mai târziu de către regele Ferdinand, deși renovările au fost temporar întrerupte de Primul Război Mondial.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...