Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Guvern: Măsuri importante pentru agricultori și transportatori

Măsuri importante pentru agricultori și transportatori. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va implementa o schemă de sprijin pentru crescătorii de animale. Va crește și subvenția acordată pentru motorina folosită în agricultură. Aceste măsuri vin în contextul protestelor din marile orașe, la care au participat atât agricultori, cât și transportatori. Ciolacu a precizat că se va acorda un sprijin financiar de 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe. Sume proporționale vor fi acordate și crescătorilor de porci și păsări. Cu o alocare totală de peste 72 de milioane de euro pentru crescătorii de animale,

  • aceste fonduri au scopul de a compensa impactul creșterii prețurilor la furaje, combustibili, utilități și forță de muncă.

Premierul a reafirmat angajamentul Guvernului de a lua toate măsurile necesare pentru a sprijini fermierii români.

Vezi și: Noi reguli stabilite de Guvern pentru cardurile de energie.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că subvenția pentru motorina folosită în agricultură va fi majorată la 2 lei pe litru. Astfel încât fermierii să primească o subvenție de 25% din costul motorinei utilizate în activitățile agricole.

În ceea ce privește transportatorii, premierul a menționat că se va rezolva problema amenzilor pentru expirarea rovinietei în cazul șoferilor de TIR aflați la cozi în vamă. De asemenea, a fost adus în discuție și acordul dintre reprezentanții transportatorilor și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru reducerea prețului RCA, precum și alte solicitări, cum ar fi examinarea psihologică a personalului din transportul rutier și actualizarea normelor de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...