Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cu ajutorul fondurilor europene, va fi realizată o centură ușoară în municipiul Iași

Cu ajutorul fondurilor europene, va fi realizată o centură ușoară în municipiul Iași.

Prin Programul Regional Nord Est 2021-2027, municipalitatea Iași primește fonduri europene pentru construirea unei centuri ușoare în jurul orașului.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a informat că a fost semnată autorizația de construire a centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași și se așteaptă acum deschiderea apelului pentru acest tip de finanțare.

Proiectul de modernizare vizează cei 73 de kilometri de drum judeţean care traversează mai multe comune, precum Popricani, Rediu, Leţcani, Voineşti, Horleşti, Mogoşeşti, Ciurea, Bârnova, Tomeşti și Holboca.

”A fost semnată autorizația de construire pentru, poate, cel mai așteptat proiect de infrastructură în zona metropolitană a municipiului Iași. Aici mă refer la centura ușoară, modernizarea unor sectoare de drumuri județene ce însumează în total 73km, traversează nu mai puțin de 11 comune și dincolo de o infrastructură modernă, va da posibilitatea tuturor participanților la trafic să călătorească în condiții de normalitate sau de civilizație.

Citește și VIDEO. Au fost finalizate lucrările de reparații la una dintre cele 4 clădiri ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie

Așteptăm doar instrumentul financiar și aici mă refer să se deschidă apelul prin fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027”, a declarat Alexe.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...