Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a fost trimis în judecată în dosarul Tabla

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a fost trimis în judecată în dosarul Tabla.

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a fost trimis, luni, în judecată în dosarul Tabla. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins ultimele contestații depuse de acesta la dosar.

Costel Alexe este trimis în judecată pentru o faptă din aprilie 2020, pe vremea când era ministru al mediului. Procurorii DNA îl acuză pe Costel Alexe de luare de mită și instigare la delapidare. Frații lui Costel Alexe, respectiv Mihai și Florin Alexe, dar și soția acestuia, Raluca Elena, de care a divorțat în 2021, ce-i drept, sunt trimiși în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește și Deciziile privind recalcularea pensiilor în lunile mai și iunie

Fostul director al combinatului Liberty din Galați, Bogdan Grecu, este acuzat de dare de mită, delapidare și participație la fals în înscrisuri. În data de 06/04/2020, pe atunci ministru al mediului, Costel Alexe, conform procurorilor DNA ar fi solicitat 22 tone de tablă și în schimbul acestora, ar fi eliberat combinatului Liberty din Galați certificate verzi pentru efectul de seră și ar fi fost mai îngăduitor cu monitorizarea măsurilor luate de conducerea Combinatului Siderurgic pentru închidere a haldei de zgură.

Atunci, în 2020, în România erau 68 de depozite neconforme, neînchise. În 2018, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a condamnat statul român pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate. Conform procurorul DNA, prejudiciul se ridică la aproape 100.000 lei, scrie radioiasi.ro.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...