Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Schimbări semnificative în intersecția de la Belvedere, unde va fi implementat un sistem nou pentru semafoare

Schimbări semnificative în intersecția de la Belvedere, unde va fi implementat un sistem nou pentru semafoare.

Intersecția de la Belvedere va fi supusă unor modificări semnificative în ceea ce privește organizarea semaforizării, potrivit deciziei luate de Primăria Iași în urma repetatelor blocaje înregistrate în zona de ieșire din Cartierul Universitar (CUG) către Podu Roș.

Primăria Iași, prin intermediul Comisiei de Circulație, se află în căutarea unor soluții eficiente pentru a diminua aglomerația rutieră prezentă pe arterele principale ale orașului. În fiecare zi, pe ruta Podu Roș – CUG, se formează rânduri nesfârșite de mașini care se află imobilizate într-un coloană neîntreruptă. Autoritățile locale au propus recent o măsură nouă în vederea îmbunătățirii fluidității traficului în această zonă.

Modificări majore în intersecție

De curând, s-a decis interzicerea virajului la stânga în intersecția de la Belvedere pentru șoferii care vin dinspre Nicolina. Cu toate acestea, această modificare nu a rezolvat complet problema blocajelor. În fiecare zi, după-amiază, când majoritatea oamenilor pleacă din oraș, durata verdeului de la semaforul din zonă va fi prelungită, astfel încât să se creeze un flux constant, facilitând circulația mașinilor.

Citește și Primăria Iași reabilitează termic patru cămine sociale

Așteptăm ca aceste modificări să fie implementate cât mai curând posibil, probabil la începutul lunii februarie. Rămâne de văzut dacă această schimbare va avea rezultatul dorit.

Membrii Comisiei de Circulație a Primăriei Iași au purtat discuții privind posibilitatea de a ajusta temporizarea semafoarelor. Astfel, s-a dezvoltat un sistem nou, care include mai multe diagrame, cu scopul de a oferi șoferilor o perioadă mai mare de timp pentru a circula. În specific, semafoarele de la intersecția Belvedere vor funcționa diferit în timpul după-amiezii, astfel încât mașinile să beneficieze de oportunitatea de a pleca din oraș prin zona CUG. Această informație a fost transmisă de către Radu Botez, care este membru al Comisiei de Circulație.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...