Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Studiu: 83% dintre proprietarii de locuințe au luat măsuri pentru îmbunătățirea eficienței energetice

Conform unui sondaj Ipsos pentru ING în 7 țări, inclusiv România, 83% dintre proprietarii de locuințe au luat măsuri pentru îmbunătățirea eficienței energetice în ultimii 3 ani. Aceste măsuri au inclus îmbunătățirea izolației termice și reducerea consumului de energie al dispozitivelor.

Doar 8% dintre proprietarii de locuințe din România au instalat panouri solare, mult mai puțin decât media generală de 19%.

Pentru cei care au implementat măsuri de eficientizare energetică, economisirea costurilor cu energia a fost motivul principal. Asta pentru 84% dintre respondenți în România, comparativ cu 78% media generală.

Considerentele de sustenabilitate au fost un factor important pentru 13% dintre români. Media generală a fost de 20%.

Citește și Specialiști: oamenii manifestă tendinţa de a creşte cheltuielile în luna decembrie, comparativ cu celelalte luni ale anului

Sondajul a evidențiat, de asemenea, că 6 din 10 români consideră că acțiunile lor ca consumatori pot avea un impact asupra sustenabilității. În contextul acestor schimbări, ING Bank România oferă sprijin consumatorilor. Asta prin intermediul creditelor ipotecare și de nevoi personale cu dobânzi reduse pentru achiziția de locuințe sau produse prietenoase cu mediul. Produse cum ar fi panouri solare și fotovoltaice, mașini electrice sau hybrid plug-in.

Studiul a mai arătat că cei mai importanți trei factori pentru determinarea prețului pe care românii sunt dispuși să-l plătească pentru o locuință sunt proximitatea față de facilități (magazine, școli, servicii medicale etc.), eficiența energetică și apropierea de mijloacele de transport.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!