Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Iulian Dumitrescu demisionează din toate funcțiile din PNL

Președintele Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, a anunțat joi seară, prin intermediul Facebook, că demisionează din toate funcțiile de partid. Această decizie vine în urma punerii sub control judiciar în dosarul în care DNA a desfășurat percheziții. Perchezițiile au fost făcute inclusiv la sediul CJ Prahova, acuzându-l de luare de mită și fals în declarații.

Prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, și-a exprimat decizia într-o postare pe Facebook:

„Având în vedere existența dosarului în care D.N.A. mi-a adus acuzațiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid. Partidul nu are nicio legătură cu această speță.

Așa cum am mai afirmat, am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate. Colaborez cu instituţiile statului pentru a se lămuri cauza și a se afla adevărul faptic. Conform legii, sunt în continuare beneficiarul prezumției de nevinovăție”.

Vezi și: Programul Casa Verde Fotovoltaice va deveni disponibil astăzi.

Anterior, PNL a emis și o comunicare în care exprima așteptarea ca Dumitrescu să-și prezinte demisia din funcțiile deținute în partid. În cazul în care acesta refuză, se va organiza un vot și, potrivit regulamentului, va fi demis din funcția deținută în cadrul partidului.

Șeful Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost pus sub control judiciar în urma perchezițiilor efectuate de procurorii DNA în 19 locații din:

  • București,
  • Ilfov,
  • Prahova.

Aceste acțiuni fac parte dintr-o anchetă cu privire la infracțiuni de corupție și fals comise în perioada 2020. Prezent de funcționari publici în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Dumitrescu a fost adus la DNA București cu mandat, iar sora și cumnatul său au fost audiați, toți trei fiind plasați sub control judiciar. Procurorii susțin că Dumitrescu ar fi cheltuit aproximativ 600.000 de euro într-un an și jumătate pe produse de lux și vacanțe, incluzând destinații precum:

  • Dubai,
  • Abu Dhabi,
  • Insulele Maldive,
  • Capri,
  • Mykonos
  • Nisa.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...