Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Aproximativ 8.000 de elevi din Iași participă la simularea Evaluării Naționale

Astăzi debutează simularea Evaluării Naționale. În premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă și evaluate pe o platformă digitalizată. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc astăzi, 5 februarie. Aceasta va fi urmată de proba scrisă la Matematică în data de 6 februarie. Mai apoi, va urma proba scrisă la Limba și literatura maternă, acolo unde este cazul, va fi organizată pe 7 februarie. Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.

La nivelul județului Iași, aproximativ 8.038 de elevi din clasele a VIII-a, repartizați în 164 de unități de învățământ:

  • 56 în mediul urban,
  • 108 în mediul rural,

Vor participa la simularea examenului de Evaluare Națională. Pentru 81 de elevi din 43 de unități de învățământ, comisia județeană a propus adaptarea procedurilor pentru a asigura condiții de egalizare a șanselor.

Citește și: Rechin văzut în Portul Constanța.

În cadrul simulării, lucrările vor fi scanate în clasă și apoi evaluate pe platforma digitalizată. Profesorii asistenți din sală vor efectua scanarea în prezența elevilor, asigurându-se că numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic și cu cel trecut în procesul-verbal de predare-primire. De asemenea, se va acorda atenție gradului de lizibilitate a lucrărilor scanate, iar în cazul unor pagini neclare, acestea vor fi șterse și rescanate.

Simularea Evaluării Naționale presupune repartizarea elevilor în săli, asigurându-se că fiecare elev este așezat într-o bancă în ordine alfabetică, la nivelul unității de învățământ/centrului de examen. Probele încep la ora 9:00, iar elevilor li se permite accesul în săli până la ora 8:30 conform procedurii stabilite. Timpul alocat pentru fiecare probă este de două ore, începând cu finalizarea completării casetei de identificare din broșura cu subiecte.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....