Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pasarelă pietonală construită peste râul Prut la Ungheni?

Pasarelă pietonală construită peste râul Prut la Ungheni? Recent, s-a accentuat discuția privind necesitatea construirii unor magistrale rutiere. Acestea trebuie să lege infrastructura rutieră a Republicii Moldova de rețeaua Uniunii Europene. Dat fiind agresiunea militară rusească din Ucraina și imperativul stabilirii unor noi trasee logistice, inclusiv conectarea Republicii Moldova la coridoarele de tranzit ale mărfurilor din Ucraina către Uniunea Europeană, este esențială reevaluarea sistemului de drumuri și construirea unor noi autostrăzi sau magistrale.

Citește și: Rechin văzut în Portul Constanța.

De asemenea, în afara aspectelor economice și de mobilitate rutieră, unele autostrăzi pot avea ca obiectiv reunirea regiunilor locuite de etnicii români/moldoveni printr-un sistem de drumuri modern și sigur.

În același context, nu este un secret că un număr semnificativ de locuitori din regiunea Ungheni fac naveta zilnică la Iași. Aceștia activează în diverse instituții publice și companii private, de la medici la angajați în zona industrială a Iașului. De asemenea, în fiecare weekend, centrele comerciale și magazinele din municipiul Ungheni sunt frecventate de locuitorii din Iași. Aceștia vin pentru a face cumpărături și a beneficia de prețuri mai avantajoase la carburanți.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...