Este momentul alcătuirii bugetului pentru anul 2024. Acel moment în care administrația locală din Iași își aduce aminte ce are de făcut și nu se sfiește să promită proiecte mărețe ieșenilor în speranța unui nou vot.
Pe lângă deja clișeicele
- pasaje subterane, supraterane, zone de agrement, centuri ocolitoare
autoritățile își îndreaptă din nou promisiunile către infrastructura sportivă a Iașului.
În 2024 iarăși apare în Iași celebra sală polivalentă, ,,cea mai frumoasă din România’’. Aceasta a reușit doar să sădească în sufletul ieșenilor o falsă speranță că va fi construită în realitate. Între timp, după cum am mai subliniat, alte orașe din România au reușit să facă trecerea de la hârtia cu bugetul la parchetul nou din săli polivalente moderne, demne de parcursul european pe care ni-l dorim(de cele mai multe ori orașe mult mai mici ca Iașul).
Vezi și: Joi, Coaliția va lua o decizie cu privire la comasarea alegerilor.
În timp ce citiți acest text la Cluj se desfășoară un turneu de tenis feminin WTA250. Cel mai important din țara noastră. Competiția se desfășoară indoor, în poate cea mai cochetă sală polivalentă a țării. Acolo unde și baschetbaliștii de la U-BT Cluj Napoca fac performanță înaltă, trecând doar o săptămână de la o victorie dramatică înregistrată în EuroCup.
Festivalul Sporturilor
Tot la Cluj se va organiza în vară Festivalul Sporturilor. Acolo unde timp de 4 zile sportul va fi principalul actor ce dă viață orașului. Este a 5-a ediție deja. Dispunând de multiple arene și facilități sportive, dar și de infrastructură rutieră bine pusă la punct, acest festival unic este posibil la Cluj. Evenimentul atrage atenție internațională și respect din partea întregului ecosistem sportiv- spre exemplu, Andre Agassi, fost loc 1 mondial tenis masculin, 8 titluri de Grand Slam și 1 aur olimpic, va fi prezent în cadrul festivalului pentru un meci demonstrativ la dublu alături de Steffi Graf, Simona Halep și Andrei Pavel. Imaginați-vă cum ar fi să se încerce în Iași organizarea acestui festival!
Ce vreau să spun este că șirul de promisiuni la fiecare ciclu de 4 ani nu mai poate fi răbdat de sportivi, de antrenori, de familiile sportivilor și, mai ales, de ieșeanul iubitor de sport și de evenimente. Nu mai putem fi singurul oraș mare care nu face nimic pentru sport!
Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!