Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași: Trebuie să terminăm cu baroniada

Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași: Trebuie să terminăm cu baroniada.

Parcul Industrial Lețcani este oglinda actualei administrații PNL: eșec economic, dosar penal.

Parcul Industrial de la Leţcani a fost fluturat în actual mandat al Consiliului Judeţean Iaşi drept o mare realizare. Un proiect care avea să atragă investitori şi firme interesate să-şi deschidă afaceri pe acea platformă. Până la urmă s-a dovedit că bate pasul pe loc şi că este şi supusă unei anchete cu iz penal. Cred că toţi cei responsabili de această situaţie trebuie nu doar să răspundă în faţa legii. Trebuie să explice public cum s-a ajuns la toate faptele semnalate.

Moldova este mereu în urmă

Ştiu că mereu punem accent pe faptul că Moldova este mereu în urmă cu investiţiile şi că se încearcă de ani buni recuperarea decalajelor faţă de alte regiuni ale ţării. Dar nu este de ajuns ca administraţiile locale să aştepte cu mâna întinsă fonduri guvernamentale sau europene. Trebuie şi un pic de voinţă! Poate că e cazul să se termine cu baroniada locală, poate că şi aceşti aşa-zişi baroni trebuie totuşi să iasă din carapacea „combinaţiilor” şi să vadă esenţa proiectelor de dezvoltare a zonei şi în realitate, nu doar pe machete.

Vezi și: Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Bugetul României nu se construiește cu circ! Scenele scandaloase din Parlament trebuie sancționate”.

Aşa e şi cu acest proiect menit să atragă investitori, întâi pare că s-au făcut mendrele celor implicaţi. Parcul de la Leţcani are o istorie bogată din acest punct de vedere, cu mulţi ani în spate de promisiuni şi mai ales de nereuşite, de tărăgănări şi acum de probleme penale. Este fix oglinda actualei administraţii locale, cea care pare mai degrabă preocupată de bunăstarea celor din jur şi mai puţin a ieşenilor. Dacă acest parc industrial are deja probleme cu legea, dacă s-au folosit fonduri în mod ilegal, atunci e clar că legea trebuie să intervină şi lucrurile să se îndrepte rapid.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...