Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Geoană afirmă că Ciolacu i-a făcut o propunere pentru a candida la președinție

Geoană afirmă că Ciolacu i-a făcut o propunere pentru a candida la președinție

Mircea Geoană, fost președinte al PSD, exclus din partid, afirmă că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el „în birou” pentru a-l solicita să candideze în alegerile prezidențiale. Cu sprijinul PSD. El explică că în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, PSD nu are capacitatea de a aduna suficiente voturi pentru a câștiga scrutinul. Geoană a admis că a avut discuții „cu ceva timp în urmă” cu lideri ai unor partide politice importante. Totul, privind o posibilă candidatură a sa.

Citește și: Sondaj INSCOP: Geoană, pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale

„Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, ei au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susținut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu. Și anume, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin 4 milioane de români în plus față de alegerile obișnuite. Nu sunt suficiente pentru a câștiga președinția României. Vrei să câștigi președinția României, strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidențiale, unde e 65% participare – pentru președinte românii se mobilizează și merg la vot. Nu sunt suficiente voturi”, a declarat Mircea Geoană.

Conform declarațiilor sale, printre cei care au mers la el în birou să îi ceară să candideze se numără președintele PSD, Marcel Ciolacu. El a menționat că a fost „dat afară” din PSD. Partid pe care l-a „slujit cu multă bună credință”. PSD a procedat astfel cu candidații care au pierdut alegerile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...