Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

În locul terenului de fotbal din zona Siraj va fi construit un bloc cu cinci etaje

În locul terenului sintetic de fotbal situat pe bulevardul Poitiers, în apropierea zonei Siraj, se propune dezafectarea acestuia și construirea unui bloc cu cinci etaje. Planul urbanistic zonal (PUZ) va fi discutat la sediul Primăriei în data de 19 februarie. Firma Danliv Comserv SRL este inițiatoarea proiectului urbanistic și deține aproximativ 1.500 mp de teren în zonă. În cadrul proiectului, se prevede demolarea corpului de clădire existent pe amplasament. Respectiv un imobil cu 2 etaje (ultimul etaj retras).

Obiectul proiectului de PUZ este „Construirea unui imobil cu funcțiuni mixte”. Clădirea va fi dotată cu 36 de locuri de parcare, atât la nivelul solului, cât și într-un parc subteran. Proiectul evidențiază problemele actuale de circulație din zonă. Dar și probleme precum lipsa spațiilor de parcare adecvate și ocuparea parțială a lățimii străzii de acces de către mașinile parcate.

Vezi și: Au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a sălii de sport a Colegiului „Garabet Ibrăileanu”.

Conform PUZ-ului, suprafața destinată circulației auto și parcărilor este de 606 mp. Cea pentru circulația pietonală este de 130 mp. Propunerea proiectului include modernizarea circulației în zonă, prin lărgirea străzii de acces din partea de Sud, pentru a asigura două benzi de circulație cu câte o bandă pe sens.

După dezbaterea publică din 19 februarie, proiectul Danliv va fi supus votului în Consiliul Local, iar ulterior, firma va putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!