Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

ANI: Patru aleşi locali – în incompatibilitate sau conflict de interese administrativ

ANI: Patru aleşi locali – în incompatibilitate sau conflict de interese administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, marţi, că a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a patru aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI este vorba despre Gheorghe Rotaru, primar al comunei ieşene Ţibana. Acesta a fost descoperit în conflict de interese administrativ. Asta după ce ar fi emis la data de 4 februarie 2021 o dispoziţie pentru Întreprinderea Familială al cărei reprezentant este soţia acestuia iar membru este unul dintre fiii săi, dispoziţie care produce foloase materiale acestora.

Vasile Novac, primar al comunei Ivăneşti, judeţul Vaslui, s-ar afla în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020. Simultan cu exercitarea funcţiei de primar, ar desfăşura şi activităţi remunerate în cadrul unei societăţi.

Vasile Vlăduţ Gherman, primar al comunei sucevene Slatina, a fost găsit în conflict de interese administrativ. Acesta ar fi semnat un contract de furnizare produse cu societatea comercială în cadrul căreia fratele acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator.

„În baza documentelor aprobate/avizate au fost efectuate plăţi către societate în sumă de 57.972 Lei. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din OUG 57/2019”, a explicat Agenţia Naţională de Integritate. 

Citește și Percheziții la Primăria Podu Iloaiei

De asemenea, Cristian Stanciu, consilier judeţean Iaşi, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021. Acesta ar fi exercitat simultan funcţia de membru titular (reprezentant al CJ Iaşi) în cadrul Consiliului de administraţie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Sf. Maria” Iaşi şi funcţia de membru în organul de conducere al unui partid politic – vicepreşedinte.

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...