Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

În Galata se va dezvolta un complex imobiliar nou pe o suprafață de 6 hectare

În Galata se va dezvolta un complex imobiliar nou pe o suprafață de 6 hectare. Primăria a aprobat un nou complex rezidențial în această zonă, aproape de Valea Adâncă. Proiectul urbanistic este în faza incipientă de autorizare, după ce a obținut avizul de oportunitate. Terenul aparține unei persoane fizice. Suprafața amplasamentului este de 60.000 de metri pătrați. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) prevede construirea de blocuri și vile cu înălțimi mici și medii.

Conform avizului de oportunitate emis de municipalitate, terenul a fost împărțit în trei unități teritoriale de referință, cu indicatori urbanistici similari, cu excepția regimului de înălțime. Construcțiile vor ocupa 35% din suprafață în toate cele trei UTR-uri, iar indicatorii urbanistici permit dezvoltarea a sute de locuințe.

Citește și: 63 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT cu fonduri din PNRR

Cel mai mare parcelă are o suprafață de 28.600 de metri pătrați. Propunerea beneficiarului este de a construi blocuri cu un regim de înălțime format din subsol, parter și 3 etaje. Tronsoanele vor include și activități de servicii și comerț, iar înălțimea maximă a clădirilor va fi de 15 metri. Pe o altă parcelă de 16.600 de metri pătrați vor fi ridicate blocuri cu un regim format din subsol, parter și 4 etaje. Acestea având o înălțime maximă de 18 metri. Similar, clădirile vor include și spații comerciale. Pe o a treia parcelă de 14.800 de metri pătrați sunt propuse blocuri și vile cu un regim mic de înălțime, format din subsol, parter și 2 etaje.

Beneficiarul poate începe procesul de avizare a planului urbanistic după obținerea avizului de oportunitate, iar etapa finală este aprobarea în Consiliul Local Iași, urmată de emiterea autorizației de construire.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!