Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Peste 5 milioane de lei cheltuie Primăria Iași pentru organizarea evenimentelor din oraș

Peste 5 milioane de lei cheltuie Primăria Iași pentru organizarea evenimentelor din oraș.

Primăria Iași va aloca peste 5 milioane de lei pentru organizarea evenimentelor din municipiu. Proiectul de hotărâre urmează să fie supus aprobării plenului Consiliului Local.

Miercuri, pe 28 februarie 2024, Consiliul Local se va întruni în plen pentru a vota peste 35 de proiecte de hotărâre. Consilierii municipiului vor aproba și proiectul referitor la organizarea evenimentelor din acest an, precum și alocarea sumei de 5.370.140 de lei.

Conform informațiilor publicate, din totalul sumei de peste 5 milioane de lei alocată de municipalitatea ieșeană. 70.000 de lei vor fi direcționați către organizarea evenimentului „Tradiții și Târguri în Cetatea Iașului”. Acest eveniment are loc în fiecare an și este dedicat meșteșugurilor tradiționale legate de obiceiurile de iarnă, mărțișor, Paște, încondeierea ouălor, pictarea icoanelor și realizarea de scoarțe.

Manifestările cuprind prezentările expoziționale, ateliere practice, comerț și adună laolaltă întreprinzători, artizani și meșteri populari din regiunea Moldovei – mai ales din Bucovina, unde există localități cu o bogată tradiție în această sferă, Republica Moldova, Ucraina etc. – specializați în diverse domenii ale meșteșugurilor tradiționale, conform proiectului de hotărâre.

Gala Laureaților Sportului Ieșean, Ora Pământului și Marșul pentru Viață

Pentru a organiza Gala Laureaților Sportului Ieșean, autoritățile locale au alocat 60.000 de lei. În timp ce pentru evenimentele desfășurate cu ocazia „Orei Pământului”, Primăria Iași a alocat 5.000 de lei. An de an, aceste evenimente reprezintă un moment important în calendarul orașului. Participanții, atât instituțiile cât și companiile, își sting luminile timp de o oră pentru a se alătura celei mai mari acțiuni globale pentru protecția mediului – „Earth Hour”.

Primăria Iaşi a alocat 40.000 de lei pentru organizarea „Marşului pentru viaţă” care va avea loc în luna martie. De asemenea, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” va organiza evenimentul ReUniuni Teatrale în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi. Aceasta din urmă alocând un buget de 50.000 de lei pentru acest scop.

23.400 de lei pentru organizarea conferinței „Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei”

Conform informațiilor publicate, autoritățile locale din Iași vor aloca un buget de 23.400 de lei pentru organizarea conferinței „Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei”, în timp ce 60.000 de lei vor fi direcționați către organizarea evenimentului „Primăvara Dermatologică Ieșeană”.

De asemenea, Primăria Iași a inclus în proiectul de hotărâre un buget de 100.000 de lei pentru zilele revistei „Convorbiri Literare”. Târgul de carte Librex va beneficia de 40.000 de lei din partea administrației publice locale. În timp ce organizarea festivalului internațional de Muzică Bizantină de la Iași va implica cheltuieli de 110.000 de lei pentru municipalitate.

Citește și Cadre didactice de la disciplina de Anatomie din UMF vor ține cursuri gratuite pentru viitorii candidați la concursul de admitere

Dintre evenimentele finanțate de primărie se numără festivalul pentru familie „Inimo”. Acesta va primi un buget de 300 de mii de lei. Pentru Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, se va aloca suma de 60 de mii de lei din fondurile locale. Pentru sărbătorirea zilei de 1 Mai, primăria a alocat 30.000 de lei. Pe lângă alte manifestări culturale, municipalitatea va aloca 500.000 de lei pentru Festivalul Internațional al Educației. Totodată, pentru sărbătorile orașului Iași, Primăria va alocă un milion de lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...