Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Peste 14 milioane de lei în modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a tramvaielor din zona Doi Băieţi – Dancu

Peste 14 milioane de lei în modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a tramvaielor din zona Doi Băieţi – Dancu.

Proiectul de hotărâre va fi supus votului plenului Consiliului Local pe data de 28 februarie 2024.

Pentru a moderniza sistemul de alimentare cu energie electrică a tramvaielor în zona Doi Băieţi-Dancu, proiectul va implica construirea unei rețele de alimentare cu medie tensiune L.E.S. de 20 kV, amplasarea unui post de transformare și a unei stații de redresare, precum și implementarea unei rețele de curent continuu pentru alimentarea rețelei de fir de contact din strada Aurel Vlaicu. Costul total al proiectului se ridică la 14,566 milioane de lei, fără TVA.

Proiectul constă în înlocuirea unui segment de cablu înalt de tensiune de 20 kV între intersecția bulevardului Chimiei și bulevardul Tudor Vladimirescu până la stația Tătărași. Cablurile noi vor fi amplasate în același traseu ca cele vechi, iar cablurile existente vor fi îndepărtate.

Citește și Fermierii din Iași care se ocupă cu cultivarea roșiilor și usturoiului vor primi fonduri noi

Costul total al investiției propuse, inclusiv TVA, se ridică la 17.318.690,61 lei.

Din cauza gerului sever din primele luni ale anului 2024, infrastructura orașului a avut de suferit, iar Compania de Transport Public din Iași a întâmpinat dificultăți în menținerea circulației tramvaielor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...