Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Sculpturi remarcabile create de Ion Irimescu sunt prezentate în premieră la Iași

Sculpturi remarcabile create de Ion Irimescu sunt prezentate în premieră la Iași. Conform organizatorilor evenimentului „Luna Sculptorilor Români”, începând cu data de 27 februarie, vizitatorii vor avea oportunitatea să admire expoziția specială „Ion Irimescu – 121 de ani de la nașterea marelui artist”. Aceasta va fi deschisă la Muzeul Unirii din Iași. Lucrările remarcabile ale maestrului Ion Irimescu vor fi prezentate pentru prima dată în Iași. Și vor putea fi vizitate gratuit până pe 19 martie.

Vernisajul expoziției „Irimescu 121” va avea loc marți, la Muzeul Unirii din Iași, începând cu ora 17:00, în cadrul proiectului „Luna Sculptorilor Români”, ediția a IV-a. Evenimentul este organizat în colaborare cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni și Muzeul Unirii din Iași, prin Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași. Aceasta este prima oară când creațiile marelui sculptor român sunt expuse în Iași. La vernisaj sunt așteptați artiști, critici de artă și personalități culturale, iar prezentarea expoziției va fi realizată de Grigore Ilisei. Expoziția poate fi vizitată gratuit până pe 19 martie, în timpul programului de funcționare a muzeului.

Ion Irimescu, considerat cel mai important sculptor român al ultimelor decenii, este recunoscut drept un continuator al unei ilustre linii de artiști români, printre care Dimitrie Paciurea, Oscar Han, Ion Jalea sau Gheorghe Anghel. Pe lângă contribuția sa remarcabilă în domeniul sculpturii, Ion Irimescu a fost profesor și membru al Academiei Române. Opera sa cuprinde o gamă variată de lucrări, expuse în expoziții și muzee importante din întreaga lume.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

octombrie 26, 2024

Deschiderea Galeriei de Artă Europeană la Palatul...
Primaria Iasi

octombrie 25, 2024

Festivalul Les Films de Cannes à Iași...
Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi