Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie

Alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie. Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți proiectul de lege propus de UDMR care vizează schimbarea datei alegerilor prezidențiale. Potrivit versiunii adoptate de Parlament și care va fi supusă promulgării, alegerile prezidențiale ar putea avea loc la începutul lunii septembrie. Premierul Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută că în cadrul coaliției s-a discutat ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 15 septembrie. Al doilea tur pe 29 septembrie. Proiectul de lege a fost susținut de 183 de voturi „pentru”, 84 de voturi „împotrivă” și o abținere, conform Agerpresului.

Vezi și: Primul tur al alegerilor prezidențiale este programat pentru 15 septembrie.

Scopul proiectului de lege este să modifice articolul 5 alineatul (1) din Legea nr. 370/2004, astfel încât alegerile pentru președintele României să fie organizate cu cel mult trei luni înainte de expirarea mandatului șefului statului. Conform amendamentului:

Ziua alegerilor este duminică, iar alegerile trebuie să aibă loc cu cel mult trei luni înainte de încheierea mandatului președintelui. Cu cel puțin 75 de zile înainte de ziua votului, Guvernul va stabili data alegerilor prin hotărâre.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...