Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Polițiștii de la Lespezi și Cristești prinși cu mită au fost trimiși în judecată

Polițiștii de la Lespezi și Cristești prinși cu mită au fost trimiși în judecată. Ofițerii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Iași au finalizat investigațiile. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași a decis trimiterea în judecată a trei inculpați, agenți de poliție. Judecați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Din cazul achetat fac parte și șase inculpați, conducători auto, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Vezi și: Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a fost trimis în judecată în dosarul Tabla.

Conform rechizitoriului întocmit la data de 21.02.2024, se arată că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, prin intermediul a peste 30 de societăți comerciale, 25 de persoane au solicitat fonduri garantate de stat pentru întreprinderi mici și mijlocii. Obținând finanțări de la mai multe unități bancare, cu intenția vădită de a nu returna împrumutul.

Unul dintre inculpați, agent de poliție

Acesta face parte din cadrul Postului de Poliție Lespezi din județul Iași. În cadrul unei rezoluții infracționale unice, a pretins și primit sume de bani de la conducătorii auto opriți în trafic pentru a nu-i sancționa contravențional. Împreună cu un alt inculpat, tot agent de poliție. Aceștia au comis 12 acte de luare de mită asupra unor conducători auto. Solicitând diverse sume de bani și primind sume cuprinse între 50 și 300 de lei pentru neaplicarea măsurilor legale.

În cadrul cercetărilor, s-a constatat că al doilea inculpat, agent de poliție în cadrul aceluiași post, a primit mită de la conducătorii auto pentru a nu aplica măsurile legale de sancționare în cazul a trei acte materiale de luare de mită. În fine, cel de-al treilea inculpat, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Cristești din județul Iași, a pretins și primit sume de bani de la conducătorii auto pentru a nu aplica sancțiuni în 8 acte materiale documentate între mai și iunie 2023.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...