Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Sondaj INSCOP: Scorurile partidelor la alegerile parlamentare şi locale

Sondaj INSCOP: Scorurile partidelor la alegerile parlamentare şi locale.

Conform unui sondaj INSCOP comandat de News.ro, rezultatele alegerilor europarlamentare indică că PSD și PNL ar obține împreună peste 40% din voturi, fiind urmate de AUR și Alianța Dreapta Unită la o distanță semnificativă. În ceea ce privește unificarea alegerilor, aproape 60% dintre respondenții români au o opinie favorabilă.

Conform detaliilor prezentate de Amalia Bujescu, la scrutinul din 9 iunie, PSD și PNL ar acumula 43,7% din voturi. Aceste două partide sunt urmate de AUR, cu puțin peste 20%, și de Alianța Dreapta Unită, cu 13,7%. În ceea ce privește votul pentru alegerile locale, pentru consilii, PSD ar obține 30,6%, PNL 25,6%, AUR 17,4%, iar Alianța Dreapta Unită 9,8% din voturile românilor.

Vezi și: Alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie.

În ceea ce privește unificarea alegerilor, datele sondajului arată că peste 57% dintre români susțin acest demers. Peste o treime dintre respondenți au o opinie favorabilă cu privire la candidatura comună a PSD și PNL la europarlamentare și separată la locale, în timp ce 51,3% au o opinie nefavorabilă despre această decizie. Sondajul a fost realizat în perioada 22-29 februarie, pe un eșantion reprezentativ de 1.100 de persoane.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...