Panouri fotovoltaice pentru biserici și instituții din domeniul asistenței sociale – program de 250 milioane lei.
Mircea Fechet, Ministrul Mediului, a prezentat vineri la Bacău, în comuna Măgirești, inițiativa de implementare a panourilor fotovoltaice pentru biserici, instituții, autorități publice și organizații neguvernamentale din domeniul asistenței sociale.
Acest program a fost anunțat printr-un comunicat oficial. De asemenea, este de menționat faptul că Fechet a lansat această inițiativă în județul Bacău, unde există posibilitatea ca el să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean în alegerile locale din 9 iunie.
Bugetul programului este de 250 milioane de lei, iar suma disponibilă pentru finanțare este de cel mult un milion de lei, putând acoperi întreaga valoare a proiectului.
„Am trimis la Monitorul Oficial ghidul de finanțare pentru acest program, prin care vom finanța sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW pentru biserici, entități din sistemul național de asistență socială, ONG-uri din domeniu. Beneficiul unui astfel de program nu înseamnă doar un aer mai curat, dar mai ales o valoare mai mică a facturilor fiscale pe care beneficiarii le plătesc pentru utilități în fiecare lună și servicii sociale mai bune pentru oamenii care beneficiază de aceste centre. Finanțarea este 100%, practic primăria sau centrul social nu trebuie să pună niciun ban”, a declarat Fechet.
Categoriile de solicitanţi eligibili sunt:
- unitățile de cult care aparțin cultelor religioase recunoscute din România
- instituțiile publice/autorităţile administraţiei publice centrale şi/sau locale din sistemul național de asistență socială
- entitățile juridice non-profit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.
Înscrierea în program a solicitantului se efectuează prin utilizarea aplicației informatice furnizate de către AFM. Fiecare solicitant poate înregistra o singură cerere în cadrul unei sesiuni pentru un singur imobil.
Citește și FOTO. Bibliotecă modernă multifuncțională în corpul O al Universității „Alexandru Ioan Cuza”
Proiectul trebuie implementat într-un termen de maximum 18 luni de la semnarea contractului de finanțare, în care trebuie finalizată instalarea și obținerea certificatului de racordare.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!