Pași spre o Politehnică mai „verde”: vor fi instalate 7 stații de încărcare a mașinilor electrice.
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a câștigat un proiect de peste 500.000 de lei prin care va instala 14 puncte de reîncărcare, aferente a șapte stații de putere normală, pentru mașini electrice.
Cinci dintre acestea vor fi instalate în campusul academic: două în zona facultăților de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată și de Automatică și Calculatoare, trei în parcarea dintre Rectorat și Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului și Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.
Ultimele două vor fi amplasate în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”, în zona căminului T10, în contextul în care universitatea se pregătește să finalizeze proiectul de amplasare a sistemului de bariere pentru acces auto pe străzile și în parcările dintre cămine.
În continuarea demersului de susținere a energiei verzi și a folosirii acesteia pe scară largă, TUIASI a depus și un proiect cu o valoare estimată de 3,7 milioane de lei pentru amplasarea de panouri fotovoltaice pe patru dintre căminele din campus.
Energia de la acestea ar urma să fie utilizată integral în campus: de către cămine, zona administrativă și a cantinei TUIASI.
„Universitatea noastră este, prin excelență, promotorul extinderii utilizării energiei verzi. De aceea, prin proiectele implementate anterior (stații de încărcare, proiectul ENERED pentru sursele neconvenționale de energie, reabilitarea termică a clădirilor din campusul didactic și din cel studențesc, recuperarea deșeurilor reciclabile etc.), precum și prin aceste două proiecte, unul în curs de implementare, iar celălalt în faza de aplicație pentru finanțare, TUIASI devine unul dintre principalii actori implicați în dezvoltarea sustenabilă a regiunii și nu numai.
Citește și FOTO. Bibliotecă modernă multifuncțională în corpul O al Universității „Alexandru Ioan Cuza”
În fapt, obiectivul final, considerând și sistemul de cogenerare pentru Campusul «Tudor Vladimirescu», este acela de a deveni autonomi din punct de vedere energetic. Aceasta reprezintă adevărata provocare, având în vedere dimensiunea patrimonială considerabilă a universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!