Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Executivul a aprobat programul de activități în timpul campaniei electorale

Executivul a aprobat programul de activități în timpul campaniei electorale. În şedinţa de luni, Guvernul a aprobat calendarul acţiunilor din perioada electorală pentru alegerile europarlamentare şi locale programate în ziua de 9 iunie 2024.

Conform calendarului, perioada electorală va începe pe 12 martie. În decurs de cinci zile, până cel mai târziu la data de 16 martie, vor fi desemnaţi judecătorii din Biroul Electoral Central și se va stabili:

  • modelul listei electorale permanente
  • modelul listei electorale speciale
  • al copiei de pe lista electorală specială
  • al listei electorale suplimentare
  • al extrasului de pe lista electorală suplimentară
  • al modelului listei susținătorilor
  • al modelului buletinului de vot pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European

Date conform calendarului electoral

Pe 19 martie va începe perioada de depunere la biroul electoral central a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale pentru alegerile europarlamentare.

În termen de 10 zile de la începerea perioadei electorale, dar nu mai târziu de 21 martie, vor fi stabilite modelele ștampilelor electorale și modelul timbrului autocolant.

La data de 30 aprilie se va stabili numărul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice. Totodată și alianțelor electorale care au depus liste de candidați, precum și al candidaților independenți.

Vezi și: Programul electoral pentru anul 2024.

Campania electorală va începe la data de 10 mai și se va încheia pe 8 iunie, la ora 7,00. Pe 9 iunie, la ora 7,00, va începe procesul de votare. Acesta se va încheia în aceeași zi, la ora 22,00. Alegătorii prezenți la sediul secției de votare la ora 22:00. Cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pot vota până cel mult la ora 23,59. După numărarea voturilor și soluţionarea eventualelor sesizări sau contestații, rezultatele alegerilor vor fi validate și publicate în Monitorul Oficial al României.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...