Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Alegeri comasate

Alegeri comasate. În lumina recentelor decizii politice privind comasarea alegerilor, este bine să clarificăm aspectele vehiculate în ultima perioadă în câmpul politic.

Guvernul social-democrat a adoptat rapid măsurile necesare pentru a asigura desfășurarea alegerilor europarlamentare și locale în același timp. Această comasare nu face altceva decât să extindă drepturile democratice ale cetățenilor, în loc să le restricționeze:

1. *Libertatea de a Candida*: Fiecare candidat are acum libertatea de a decide pe listele cărui partid să candideze. Este o măsură care pune puterea în mâinile candidaților, iar cetățenii vor decide prin vot dacă această alegere este una bună sau nu.

2. *Extinderea Duratei de Vot*: Pentru a garanta dreptul la vot al tuturor cetățenilor, durata de vot a fost extinsă. Astfel, se asigură o mai mare participare la procesul democratic.

Vezi și: “Partidul Comasat Român ne îngrădeşte drepturile electorale! PMP solicită modificarea Ordonanţei privind comasarea alegerilor pentru că este discriminatorie şi abuzivă” (P).

3. *Participarea în Ambele Scrutine*: Prin decizia Curții Constituționale, candidaților li se permite să se înscrie în ambele scrutine. Aceasta este o măsură care garantează dreptul fiecărui candidat de a fi votat.

4. *Suspendarea Mandatului Primarilor*: Suspendarea mandatului primarilor care își schimbă afiliația politică ar reprezenta o sancțiune pentru cetățenii care i-au reales. Votul democratic nu trebuie să fie sancționat, iar cetățenii nu trebuie să plătească pentru a-și exprima opțiunile politice.

Cred că aceste măsuri sunt în beneficiul consolidării democrației și a implicării active a cetățenilor în viața politică. Orice încercare de contestare a acestora ar trebui să fie văzută ca o tentativă de a descuraja participarea civică și democratică a românilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...