Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Anunțuri

Angajări la CTP Iași. Se caută șoferi și vatmani

Angajări la CTP Iași. Se caută șoferi și vatmani. Zeci de tramvaie și autobuze electrice au ajuns la Iași prin PNRR, dar nu are cine să le și conducă.

Primarul Municipiului Iași atrage atenția că marile șantiere ale autostrăzilor din Moldova și Spitalul Regional de Urgențe de la Iași. Unde lucrările pentru organizarea de șantier sunt prognozate să înceapă la 29 aprilie, vor adânci criza de forța de muncă.

Șeful municipalității ieșene consideră că o convenție între ministerele muncii din Republica Moldova si România prin care să acorde permis de muncă doar pe teritoriul țării noastre ar fi soluția.

„E o criză prognozată pentru că vor veni și alte mijloace de transport în comun. Deja, celelalte mijloace de transport în comun consumă din forța de muncă specializată, șoferi. Și trebuie să prognozăm tot ce se va întâmpla în perioada următoare, ținând cont și de celelalte evenimente din județul Iași, din regiunea de Nord-Est și am aici în vedere demararea unor șantiere masive de autostradă, spital regional și sală polivalentă. Asta înseamnă transport de personal, oameni calificați pentru diverse categorii de utilaje. Inclusiv cei care fac parte din rândul șoferilor profesioniști.

Citește și Angajări la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași

Am adus în discuție o resursă umană deosebit de importantă care ar putea să își rotunjească veniturile foarte bine venind dinspre Republica Moldova spre România. Și găsirea unor convenții de lucru astfel încât calitatea de șofer profesionist să nu fie strâns legată de cea de cetățean al României”, a declarat Mihai Chirica.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Posturi vacante la Compania de Transport Public...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul Iași face angajări. Vezi ce posturi...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

SC Citadin SA: Restricții de circulație pe...