Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

25 de autobuze electrice noi vor circula pe străzile Iașului

 25 de autobuze electrice noi vor circula pe străzile Iașului.

18 tramvaie şi 25 de autobuze electrice vor fi achiziţionate cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Conform declaraţiilor primarului Mihai Chirica, o parte dintre aceste mijloace de transport în comun ar trebui să fie destinate transportului elevilor. Edilul șef al orașului a explicat și cum va rezolva primăria lipsa șoferilor.

Contractul a fost semnat cu compania Anadolu

Primarul municipiului Iaşi a anunţat finalizat evaluarea celor două oferte primite la licitaţia pentru achiziţia a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de staţii de încărcare rapidă şi a opt staţii de încărcare rapidă. Două companii din Turcia, Anadolu şi Bozankaya, firme care au mai livrat mijloace de transport în comun în municipiul Iaşi, au depus ofertele.

După finalizarea evaluărilor tehnico-financiare, contractul a fost semnat cu compania Anadolu, pentru aproximativ 14,3 milioane euro. Cele 25 de autobuze electrice cu a o capacitate de transport de 88 de persoane, din care 32 pe scaune , vor avea echipamente IT şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Contractul prevede furnizarea a 25 de autobuze electrice, este finanțat prin programul național de reziliență și redresare economică. S-a mișcat, să spunem, destul de repede, având în vedere faptul că am încercat să recuperăm prin clauze suspensive până la data la care el putea intra în efectivitate și practic astăzi suntem deja în efictivitatea acestui contract. A suferit, să spunem, toate travaliile unei proceduri publice de achiziții, cu introducerea de contestații, cu rezolvarea lor în sistemul public de contestare și în cele din urmă suntem în faza de semnare.

Valoarea contractului este de 70,6 milioane de lei cu TVA circa 14,3 milioane de euro. Autobuzele sunt cu o capacitate de 88 de persoane, din care 32 pe locuri. Le mai vedeți și în momentul de față, pe străzi funcționând și s-au comportat într-un mod rezonabil chiar și pe perioada de timp friguros”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Autobuze noi, criză de șoferi. Organigrama Primăriei se modifică, iar numărul de șoferi crește. Când? În luna martie. La noua ședință.

„Prezența acestor autobuze aduce și o știre – va trebui să modificăm organigrama Primăriei și să creștem numărul de șoferi, organigrama CTP cu avizul Municipiului Iași, să creștem numărul de șoferi. Acest lucru se va întâmpla în ședința din luna martie pentru a le vedea pe măsură ce ele vor fi transferate către noi cât mai repede”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citește și Angajări la CTP Iași. Se caută șoferi și vatmani

18 tramvaie noi la Iași

„Suntem în fază finală de semnare de contract și pentru furnizarea unui lot de 18 tramvaie, tot cu finanțare din PNRR, cu o valoare de 210 milioane de lei cu TVA aproximativ 41 de milioane de euro, care reprezintă pentru noi o gură de oxigen importantă în susținerea dezvoltării transportului public în municipiul Iași. Vom continua și programele de modernizare a sistemului public de transport pe șină. Am și aprobat în Consiliul Local un studiu de fezabilitate privind întărirea capacității electrice a rețelei fir-contact pe extremitățile orașului, în special spre zona Dancu”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...