Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Lupta cu dezinformarea!

Lupta cu dezinformarea! În ciuda speculațiilor mediatice care au sugerat o scădere a salariilor sub guvernarea PSD, cifrele oficiale furnizate de Institutul Național de Statistică arată o realitate diferită. Salariul mediu net nominal a crescut cu 14,2 la sută în ianuafrie 2024 față de aceiași perioadă a anului 2022. Iar indicele câștigului salarial real a înregistrat o creștere de 6,3 la sută în ianuarie 2024 comparativ cu anul anterior. Atenție: chiar dacă s-a raportat o ușoară scădere față de luna decembrie 2023, este necesar să luăm în considerare contextul special al acelei perioade, caracterizată de prime și bonusuri de final de an, care pot distorsiona comparațiile.

Mi-aș dori ca, deși fiind în an electoral, oamenii din spectrul politic să nu uite de apelul meu la onestitate, corectitudine și verticalitate, pe care l-am repetat întotdeauna atunci când a venit vorba despre informațiile lansate în spațiul public. Se pare că dezinformarea a devenit principalul inamic al politicii românești.

Citește și: Grindeanu, cu ochii pe șefia PSD

În același timp, pensile au înregistrat o creștere semnifictivă. Cu o medie lunară de 2.125 de lei în trimestrul IV din 2023. Cu 13,9 la sută mai mare față de anul precedent. Aceste cifre arată un angajament real al guvernului PSD de a sprijini puterea de cumpărare a populației, consolidat de majorarea punctului de pensie în ianuarie 2024.

Eu cred că este important să ne bazăm pe cifrele oficiale furnizate de instituțiile specializate. Pentru a obține o perspectivă corectă și clară asupra situației economice. Evitând speculațiile mediatice, mai ales într-un an electoral. Doar așa putem înțelege cu adevărat evoluția salariilor și pensiilor în România și impactul măsurilor guvernamentale asupra bunăstării oamenilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...