Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Lecția de demagogie politică: Episodul moțiunii de cenzură împotriva Ministerului Agriculturii

Lecția de demagogie politică: Episodul moțiunii de cenzură împotriva Ministerului Agriculturii. Sunt uluit de ipocrizia și demagogia celor care au îndrăznit să inițieze o moțiune de cenzură împotriva ministrului PSD al Agriculturii. Este o pură mascaradă politică, o acțiune care își are rădăcinile într-o realitate distorsionată și manipulată. Ce ironie că tocmai acești indivizi, care au contribuit masiv la dezastrul agriculturii românești, își permit să arunce cu noroi în direcția unui ministru care măcar încearcă să facă ceva concret pentru fermieri și dezvoltarea rurală.
În timp ce acești politicieni își construiesc discursurile false, trebuie să ne amintim de guvernarea lor dezastruoasă din anii trecuți. USR-iștii și PNL-iștii, cu Ludovic Orban în frunte, au uitat complet de agricultură în bugetele naționale. Lăsând fermierii în sărăcie și dezolarea. Au fost aceia care au tăiat fondurile pentru irigații și au lăsat piețele agroalimentare să se închidă. Asta în timp ce jocurile de noroc prosperau în pandemie. Au fost aceia care și-au bătut joc de promisiunile lor, protejându-și propriii penali în timp ce strigau în gura mare „fără penali în funcții publice”.

Vezi și: Iașul cel mai poluat oraș din țară.

Bugetul record alocat pentru agricultură


În contrast, actuala guvernare condusă de Marcel Ciolacu a făcut pași importanți spre revitalizarea agriculturii românești. Bugetul record alocat pentru agricultură, de 2% din PIB. Este o dovadă a angajamentului nostru față de acest sector vital al economiei naționale. Programele de susținere a fermierilor și investițiile în infrastructura rurală sunt dovezi clare că se fac eforturi reale pentru a remedia greșelile trecutului.
Nu putem ignora faptul că sub actuala guvernare s-au plătit sume substanțiale de subvenții fermierilor și au fost reluate investițiile în irigații. O problemă neglijată și blocată de guvernele anterioare. Astăzi, fermierii au acces la resurse și sprijin pentru a-și crește producția și pentru a-și îmbunătăți sustenabilitatea.
În concluzie, cei care se văd acum drept „salvatorii agriculturii” sunt, de fapt, cei care au adus-o aproape de faliment în primul rând. Este momentul să recunoaștem eforturile și progresele făcute sub noua guvernare. Este momentul și să ne concentrăm pe sprijinirea inițiativelor. Cele care vor aduce cu adevărat beneficii agriculturii și comunităților rurale din România.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...