Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Investiție majoră în modernizarea drumurilor dintre Iași, Neamț și Vaslui

Investiție Majoră în Modernizarea Drumurilor dintre Iași, Neamț și Vaslui. Consiliul Județean Iași a dat undă verde pentru începerea unui proiect crucial de modernizare a infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui.

Într-o ședință ordinară desfășurată, plenul Consiliului Județean a aprobat demararea procedurii de achiziție publică pentru lucrări de reparații pe DJ 280 Lim. Jud Neamț – Dagâța – Lim jud. Vaslui, pe un tronson cuprins între km 35+178 și 46+660. Pentru acest proiect, finanțarea necesară, în valoare de 27.493.537,10 lei cu TVA, va fi asigurată printr-un credit de angajament.

Modernizarea acestui tronson de drum județean va îmbunătăți semnificativ condițiile de trafic între Dagâța și localitățile Piscu Rusului, Zece Prăjini și Bălușești. Consolidând în același timp legăturile cu județele Neamț și Vaslui.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, a subliniat importanța continuării investițiilor în infrastructura rutieră. Asta pentru îndeplinirea obiectivului de a asigura condiții de circulație optime pe întreg teritoriul județului.

„Prin votul de astăzi, vom putea asigura și asfaltarea celor 11,5 km din DJ 280, între limitele județelor Neamț și Vaslui, prin Dagâța. Avem o viziune clară de dezvoltare a fiecărei comunități. Investițiile în infrastructura rutieră vor fi în continuare o prioritate a acestei administrații liberale”, a declarat Alexe.

Vezi și: Rectorul UTI va primi titlul de cetățean de onoare din partea Primăriei.

În aceeași ședință, consilierii județeni au votat și încheierea celui de-al 24-lea acord de cooperare cu raioane din Republica Moldova. Semnând două astfel de parteneriate într-o ceremonie separată, care au primit anterior aprobarea în plen.

Consiliul Județean Iași aprobă sprijin financiar pentru unitățile de cult și acordă titlul de cetățean de onoare

Mă bucur că, astăzi, am marcat momentul istoric de la 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Asta prin aprobarea acordului de cooperare între Judeţul Iaşi şi Raionul Călăraşi din Republica Moldova. Tot astăzi, am semnat și acordurile de cooperare cu raioanele Basarabeasca și Drochia. În decursul istoriei, drumul României și al Basarabiei s-a găsit de multe ori la răscruce, dar fie că am fost sau nu sub aceleași granițe, inimile noastre au bătut tot ca a unui singur popor’’, a afirmat președintele CJ, Costel Alexe

S-a aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru unitățile de cult. Asta la solicitarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Episcopiei Romano Catolice și Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi din România.

Fondurile sunt destinate unor lucrări esențiale de consolidare sau pictură la biserici. Dar și lucrări precum construirea unor case sociale, subliniind astfel importanța păstrării și întreținerii acestor monumente istorice și spirituale.

În altă ordine de idei, în cadrul aceleiași ședințe, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a înmânat titlul de cetățean de onoare al județului Iași doamnei doctor etnograf Angela Paveliuc Olariu. Acest titlu onorific este acordat în recunoașterea contribuției sale deosebit de valoroase la conservarea și promovarea tradițiilor culturale și istorice nu doar ale județului Iași, ci și ale Sucevei și Botoșaniului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!