Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Campanie de testare a memoriei cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Campanie de testare a memoriei cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Institutul de Psihiatrie „Socola” a lansat o campanie de testare a memoriei cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ organizează o campanie de testare a memoriei în zilele de 6 și 7 aprilie, între orele 11 și 17, la Iași, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, pentru a promova importanța sănătății mintale.

Dr. Cristina-Elena Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iași, a subliniat că această campanie de evaluare a memoriei este deschisă tuturor categoriilor de vârstă și are ca obiectiv identificarea factorilor de risc individuali care pot contribui la apariția tulburărilor de memorie, oferind în același timp consiliere specializată participanților.

Participanții la campanie vor avea posibilitatea de a fi testați cu privire la memoria lor și, în funcție de rezultatul obținut, vor primi consiliere cu privire la prevenirea și gestionarea tulburărilor de memorie. De asemenea, aceștia vor primi informații și suport pentru cei care îngrijesc persoane cu tulburări neurocognitive.

Aceste servicii vor fi oferite de către echipele Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iași, formate din medici psihiatri și psihologi, care vor fi alături de participanți pe durata întregii campanii și, desigur, ulterior, prin intermediul serviciilor medicale specializate disponibile în cadrul unității noastre medicale.

În conformitate cu programul, campania va avea loc în patru locații din orașul Iași:

  • Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt
  • Esplanada Oancea (cartierul Tătărași)
  • Parcul Copou
  • Parcul Podu Roș

Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită în fiecare an pe 7 aprilie, cu scopul de a promova beneficiile unei stări bune de sănătate atât fizică, cât și mentală.

Citește și PSD și PNL au finalizat lista candidaților la alegerile europarlamentare

Pe 7 aprilie 1948 a fost înființată Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Ocazie cu care s-a desfășurat primul consiliu global ce se concentra pe aspectele sănătății populației la nivel mondial.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...