Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: 550 de milioane de euro pentru centura Humorului

Suceava: 550 de milioane de euro pentru centura Humorului

Guvernul a anunțat alocarea de fonduri pentru trei proiecte majore de infrastructură. Mai exact Autostrada Moldovei, centura orașului Gura Humorului și calea ferată Predeal-București–Constanța. Alocarea de fonduri a fost făcută la începutul ședinței de Guvern de joi. Fiecare proiect va beneficia de cel puțin 500 de milioane de euro.

Pentru Autostrada Moldovei, s-a alocat o sumă de 600 de milioane de euro. Iar pentru lucrările la centura orașului Gura Humorului se va aloca o sumă similară. Alte fonduri vor fi alocate și domeniului feroviar.

Citește și: Suceava: CNAIR va fi responsabilă de proiectarea Autostrăzii Nordului de la Dorna la Humor

Consiliul Județean Suceava a salutat decizia Guvernului de a aloca fonduri pentru Autostrada Nordului, tronsonul Suceava – Gura Humorului – Vatra Dornei – Bistrița-Năsăud – Dej – Satu Mare. Aceasta este prima Hotărâre de Guvern pentru un tronson de autostradă din județul Suceava. Și va permite organizarea licitației pentru proiectare și execuție a unui tronson de 10 km de autostradă, varianta ocolitoare Gura Humorului.

Proiectul este de mare complexitate. Cu o lungime de 10 km în regim de autostradă și implică construcția de viaducte și drumuri adiacente pentru noduri rutiere, benzi de accelerare și decelerare etc. Investiția va rezolva blocarea traficului din zona Gura Humorului și este apreciată de autoritățile locale drept o mare reușită.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....