Analizele efectuate asupra cărnii de pui la Iași au arătat că nu conține Salmonella. În urma controalelor efectuate în abatoarele de păsări din Iași, primele rezultate arată că carnea de pui nu este contaminată cu Salmonella. Aceste informații sunt confirmate de rapoartele microbiologice furnizate de „TUV Austria România”. Analizele au inclus verificarea mai multor produse din carne de pui, cum ar fi
- pieptul de pui dezosat fără piele
- pulpele inferioare de pui la tavă
- aripile de pui
- puiul grill fără gât
Niciun rezultat nu a indicat prezența Salmonella.
Vezi și: Pui cu Salmonella în magazine cu renume.
Directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași (CJPC) a confirmat că rezultatele sunt pozitive și nu există motive de îngrijorare. Comisarii au recoltat probele la data de 28 martie și așteaptă acum și rezultatele analizelor din alte locații ale crescătorilor de păsări. În alte orașe și județe, cum ar fi București, Ilfov și Focșani, au fost descoperite mai multe loturi de pui contaminate cu Salmonella conform ANPC.
Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.