Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Contractul pentru drumul de mare viteză între Suceava și Botoșani a fost semnat

Contractul pentru drumul de mare viteză între Suceava și Botoșani a fost semnat. Contractul pentru realizarea documentației tehnice pentru drumul de mare viteză între Botoșani și Suceava a fost semnat vineri, 12 aprilie 2024. Asociația condusă de firma Consitrans, câștigătoarea licitației, va efectua:

  • studiul de fezabilitate
  • obținerea autorizației de construcție
  • proiectul tehnic și detaliile de execuție
  • documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări și asistența tehnică în timpul execuției lucrărilor

Valoarea contractului este de 14.277.760 lei. Semnarea a avut loc în prezența oficialităților locale, inclusiv a președintelui și primarului din Suceava și Botoșani, precum și a prefectului și viceprimarului din Suceava.

Vezi și: Arhiepiscopia a acordat preotului permisiunea de a candida.

Proiectul prevede construirea unui drum rapid de 19,5 kilometri, cu lățimea de 21 de metri, separat de sens și zone de siguranță, conform acordului cu Ministerul Transporturilor. Valoarea investiției pentru proiectul drumului de mare viteză dintre Suceava și Botoșani este de aproximativ 126 de milioane de euro. Finanțarea fiind asigurată în proporție de 98% din Programul de Transport 2021-2027. Cele patru autorități locale implicate (CJ Suceava, CJ Botoșani, Primăria Suceava și Primăria Botoșani) vor contribui fiecare cu 2% pentru cofinanțare. Implementarea proiectului s-a făcut printr-un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și administrațiile locale din cele două județe. Drumul va reduce distanța dintre Salcea și viitoarea centură a municipiului Botoșani la 20 de kilometri. Aceasta se va realiza o descărcare la Huțani, asigurând conectivitatea cu vămile Siret și Racovăț.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....