Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: O nouă ediție a bursei locurilor de muncă

O nouă ediție a bursei locurilor de muncă. Evenimentul va fi organizat în principalele centre urbane de către AJOFM Vaslui. În prezent, la nivel național, Vasluiul se află în topul județelor cu cea mai mare rată a șomajului. Mai mult, în anul 2027, potrivit prognozelor oficiale, județul Vaslui va fi lider la nivel național alături de Teleorman cu o rata a șomajului de 7,3%.

Bursa locurilor de muncă va avea loc în data de 17 mai 2024, la sediul Centrului Judeţean de Resurse pentru Asistenţă Educaţională, strada Donici, nr. 2 din Vaslui, sediul Cercului Militar, strada 1 Decembrie, nr.25 din Bârlad şi sediul Casei de Cultură „Alexandru Giugaru” Huși,str. Alexandru Giugaru, nr.2 din Huşi.

Vezi și: Urși văzuti în localități din Vaslui.

„Este cea mai importantă măsură activă privind creșterea gradului de ocupare a forței de muncă aflată într-o formă de evidență și plată și o oportunitate pentru angajatori, pentru a-și recruta forța de muncă necesară. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Viitorilor absolventi, someri, persoane care doresc să își schimbe locul de muncă sau care doresc să își îmbunătășească poziția profesională”. Asta spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Comisia Națională de Strategie și Prognoză a publicat în luna ianuarie 2024

  • „Proiecţia principalilor indicatori  economico-sociali în profil teritorial 2023 – 2027”.

În ceea ce privește rata șomajului, la sfârșitul acestui an aceasta va ajunge la un procent de 7,9%, cea mai mare de la nivelul Regiunii Nord-Est. În anul 2027, potrivit prognozelor oficiale, Vasluiul va fi lider la nivel național alături de Teleorman cu o rata a șomajului de 7,3%.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Deși au fost recalculate în septembrie, pensile...

octombrie 25, 2024

Vestea sosirii microbuzelor electrice este un pas...

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...