Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Grevă la Registrul Comerțului Neamț

Grevă la Registrul Comerțului Neamț. Salariații din cadrul Registrului Comerțului Neamț nu renunță la acțiunile revendicative. După greva japoneză care a avut loc în perioada 18 – 22 aprilie, pe 23 aprilie a fost organizat un protest pe treptele instituției de pe bulevardul Traian din Piatra Neamț. Sindicaliștii au ales să protesteze în intervalul orar 13.30 – 14.30. Asta pentru a nu afecta în nici un fel activitatea instituției. Programul de lucru cu publicul se încheie la ora 13.00.

  • „Salarii decente în ONRC”
  • „Stop discriminării”
  • „Ultimii din Justiție”
  • „Mereu sacrificați, niciodată respectați”

Sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor. Acțiunea are loc în aceeași formulă și același interval orar până pe 25 aprilie, iar pe 26 aprilie va avea loc un miting național, la București, în fața Ministerului Justiției.

Vezi și: Au aruncat capra pe geam.

Sindicaliștii reclamă faptul că personalul din cadrul ONRC reprezintă singura categorie din familia ocupațională justiție cu nivel de salarizare inferior, care nu se regăsește în grupa funcțiilor și a personalului care beneficiază de un spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25% și de sporul pentru păstrarea confidențialității de 5% aplicate la salariul de bază lunar, respectiv la indemnizația lunară de încadrare, deși face parte din aceeași familie ocupațională, ca și ceilalți beneficiari (personal de specialitate, inspectori judiciari, personal auxiliar INEC, asistenți judiciari, specialiști MJ, specialiști probațiune). Nemulțumirile pleacă de la faptul că, spun sindicaliștii, salariile de la Registrul Comerțului sunt cele mai mici din sistemul bugetar.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....