Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Înregistrare video pentru a decide votul

Înregistrare video pentru a decide votul. Conform celor de la ”Ziarul de Bacău”, ”meciul” din Consiliul Local a fost decis de VAR! Pentru prima dată în administrația locală băcăuană, poate chiar și națională, o decizie a Consiliului Local a fost luată după consultarea înregistrării video.

Decizia a venit ca urmare a unui scandal iscat pe seama unui proiect de hotărâre ce viza vânzarea unor terenuri. Proiectul a fost supus la vot și respins. Imediat au existat voci care au susținut că unul dintre consilieri nu era în sală când s-a votat și astfel decizia a fost greșită.

Vezi și: 17 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie.

După mai multe dezbateri, secretarul municipiului a sugerat să fie folosită înregistrarea video a ședinței. Asta pentru a stabili dacă consilierul Sebi Diaconu a fost în sală la vot sau nu. Astfel, s-a întrerupt transmisia și s-au văzut „reluările”.

După ce s-au dumirit care a fost situația, s-a luat decizia de a nu mai relua votul. Astfel, proiectul a fost respins. Lăsând la o parte analogiile cu fotbalul, este o premieră folosirea înregistrărilor video pentru a lua o decizie în cadrul administrației locale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....