Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Proiecte în domeniul energiei regenerabile


50 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile. Municipiul Suceava a fost oficial inclus în programul:

„100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic”

Astfel primind o finanțare substanțială din fonduri europene și guvernamentale. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu în cadrul unei conferințe de presă săptămânale. Suceava se alătură unui grup select de orașe, alături de Cluj-Napoca și Sectorul 2 din București, care vor beneficia de finanțare europeană și guvernamentală pentru a deveni orașe „neutre și inteligente climatic”.

Vezi și: Centura Gura Humorului la licitație.

În următorii ani, se estimează accesarea unei sume de un miliard de euro pentru finanțarea proiectelor în domeniul energiei regenerabile și a parcurilor fotovoltaice. Primăria Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava au depus un pachet de proiecte pentru programul european, aprobat de Comisia Europeană, în valoare de 400 de milioane de euro. Cu toate acestea, accesarea fondurilor europene este mai dificilă, dar există mai multe oportunități. Primarul Ion Lungu se arată optimist în privința semnării contractului Climatic City până la jumătatea lunii iunie.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....