Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui. Ce va construi în județ un gigant japonez care vrea să facă investiții în regiunea Moldovei

Vaslui. Ce va construi în județ un gigant japonez care vrea să facă investiții în regiunea Moldovei.

Regiunea Moldovei a fost aleasă de către primul investitor japonez în industria energiei verzi din România pentru proiectul său eolian. Acesta este un gigant cu o istorie de 40 de ani și venituri de 17 miliarde de dolari în ultimul an, care va investi la Vaslui.

Industria românească a energiei regenerabile a reușit să atragă pentru prima dată un investitor japonez, care a decis să dezvolte un parc eolian cu o capacitate instalată de peste 48 MW în județul Vaslui, potrivit informațiilor publicate Profit. Planurile indică finalizarea proiectului până în 2026.

Conglomeratul japonez Orix Group, înființat în 1964, derulează investiția prin intermediul subsidiarei sale spaniole, Elawan Energy.

O mare corporaţie niponă listată la bursă a înregistrat venituri de 17 miliarde de dolari anul trecut. Această companie este activă în special în sectorul serviciilor financiare – creditare, leasing, asigurări, brokeraj pe piața de capital – dar și în domeniile imobiliare, infrastructură și gestionarea activelor.

Citește și Vaslui. Elevii participanți la Olimpiada Națională de Matematică întâmpinați cu un album ce conținea un discurs semnat de Dumitru Buzatu

În 2021, Orix a achiziționat Elawan Energy, un dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă cu sediul în Spania, dar cu activități desfășurate în 14 țări din întreaga lume. La momentul respectiv, Elawan Energy deținea parcuri energetice operaționale cu o capacitate totală de aproape 1.300 MW, atât în funcțiune cât și în construcție sau dezvoltare, cu o capacitate adițională de 7.800 MW.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....