Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

12 zile, 200 de evenimente, 1.000 de artiști: începe Romanian Creative Week la Iași!

12 zile, 200 de evenimente, 1.000 de artiști: începe Romanian Creative Week la Iași!

Peste 1.000 de artiști români și străini, 200 de evenimente, 350 de voluntari, 12 zile, zeci de expoziții, festivaluri de film, de teatru și de dans, trei zile de show-uri de modă, spectacole de arte vizuale, concerte, conferințe și workshop-uri.

Așa poate fi descrisă, pe scurt, cea de-a patra ediție a Romanian Creative Week (RCW), care se va desfășura la Iași în perioada 15-26 mai 2024. Organizatorii celui mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE au anunțat luni, 13 mai, în cadrul unei conferințe de presă, o parte dintre surprizele pregătite pentru RCW24, o ediție care își propune inspire și să energizeze publicul, ajuns, anul trecut, la peste 1 milion de persoane.

Stabilit la Paris de mai mulți ani, Mircea Cantor, câștigătorul prestigiosului premiu Duchamp (2011), va expune la Baia Turcească proiectul realizat la invitația celebrei case de modă Dior-Lady Dior Art, proiect prin care artistul reimaginează în manieră proprie faimoasa geantă Lady Dior.

Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Ioan Stanomir și Vasile Bănescu vor susține, în zilele de 16, 17 și 18 mai, la Teatrul „Luceafărul”, Conferințele Creativității, un eveniment organizat în premieră de RCW.

Între numele sonore care se vor afla la Iași se numără și scenograful Dragoș Buhagiar, președintele UNITER, invitat alături de artistul vizual Andrei Cozlac în cadrul Festivalul de Teatru de autor ACT. Cei doi, alături de arhitectul Andrei Bodnar, sunt și autorii instalației „Shifting Realities”, expusă pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe toată perioada RCW. În 24 mai, de la ora 16.00, la Baia Turcească, Dragoș Buhagiar se va întâlni cu publicul, odată cu lansarea cărții sale, „Scenograful la răscruce de arte”.

„Romanian Creative Week a devenit o platformă de accelerare pentru tinerii din industriile creative. Un loc de intersecție și de întâlnire între diverse zone creative, un motiv de bucurie pentru iubitorii de creativitate și o motivație de a deveni și mai inspirat în viitor. Iașul începe să culeagă roadele deschiderii și încrederii pe care o acordă tinerilor acestei țări. E locul de plecare pe drumul provocator al creativității, pentru mii de tineri”, a declarat Irina Schrotter, președintele Federației Patronatelor Industriilor Creative din România, organizatorul RCW.

Detalii despre Romanian Creative Week pot fi obținute pe aplicația RCW, pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro, precum și pe paginile evenimentului de pe InstagramFacebookYouTube și TikTok.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 26, 2024

Deschiderea Galeriei de Artă Europeană la Palatul...
Primaria Iasi

octombrie 25, 2024

Festivalul Les Films de Cannes à Iași...
Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi