Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Județul cu cea mai scăzută situație economică din România în 2024

Județul cu cea mai scăzută situație economică din România în 2024. Statisticile relevă că județul Vaslui este cel mai sărac din România în ceea ce privește bunăstarea. Potrivit datelor oficiale din 2024, Vasluiul se află pe ultimul loc în țară. În ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor, se înregistrează 8.123 euro/locuitor. Alături de Vaslui, în topul sărăciei se mai află județe precum Botoșani, Giurgiu, Călărași, Vrancea, Teleorman și Olt.

Conform Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, în 2027, PIB-ul prognozat pentru Vaslui va ajunge la 19,3 miliarde de lei. Comparativ cu alte județe, cum ar fi Bacău, Botoșani, Iași, Neamț și Suceava, înregistrează valori mult mai mari ale PIB-ului.

Vezi și: Cererea de medicamente în județ este în creștere.

Cu toate acestea, în timp ce alte județe din Moldova atrag investiții străine și deschid noi afaceri, Vasluiul pare să fie neglijat. În primele două luni ale anului, în județul Vaslui nu s-a înregistrat nicio societate cu capital extern, în timp ce în alte județe din regiune au fost înmatriculate mai multe firme.

Datele arată că în perioada 1991-2022, Vasluiul a înregistrat doar 633 de societăți străine, reprezentând un procent foarte mic din totalul societăților străine la nivel național. Comparativ, alte județe au atras investiții străine semnificative, cum ar fi Timiș, cu investiții de 2 miliarde de euro.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....