Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui. DSP susține că peste jumătate din fântânile publice verificate în acest an sunt neconforme

Vaslui. DSP susține că peste jumătate din fântânile publice verificate în acest an sunt neconforme.

Potrivit datelor statistice ale Direcției de Sănătate Publică Vaslui, peste jumătate dintre probele de apă provenite din surse publice analizate în laboratoarele instituției de la începutul acestui an sunt considerate neconforme.

Conform informaţiilor transmise de către reprezentanţii DSP Vaslui, din cele 49 de surse publice de apă supravegheate, 25 au prezentat deficienţe în privinţa calităţii fizico-chimice, în timp ce şase nu respectau standardele microbiologice. Astfel, s-a constatat că fântânile depăşeau limitele admise de amoniu, nitraţi, fier sau mangan.

De asemenea, apa provenită din trei surse conţinea E-coli, în şase s-au identificat enterococci, iar în alte şase fântâni publice au fost identificate bacterii coliforme.

În plus, autorităţile locale trebuie să localizeze și să elimine sursele de poluare, să identifice dificultăţile legate de construcţia şi echiparea surselor de apă care pot cauza contaminarea apei şi să se asigure că remedierea acestor probleme este realizată pentru a îmbunătăţi calitatea apei. De asemenea, acestea sunt responsabile cu reanalizarea apei după ce deficienţele sunt corectate.

Citește și Atenție, șoferi! Noi marcaje rutiere și indicatoare pe mai multe drumuri din județ

Reprezentanții DSP Vaslui au comunicat că nu pot oferi un număr exact al surselor publice ale căror calitate a apei este în conformitate cu normele sanitare în vigoare, deoarece situația este într-o continuă schimbare.

În județul Vaslui se găsesc 3.782 de fântâni publice și 310 izvoare captate pe terenurile publice.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....