Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani. Mai multe percheziţii la firme şi persoane suspectate de practicarea braconajului piscicol

Botoșani. Mai multe percheziţii la firme şi persoane suspectate de practicarea braconajului piscicol.

Forțele de ordine, alcătuite din polițiști de la transporturi din cinci județe, au efectuat percheziții în peste 20 de locații din Manoleasa și Ripiceni.

22 de percheziții domiciliare

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, Biroul de Investigare a Fraudelor și Biroul Județean de Poliție Transporturi Botoșani, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava, Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bacău, Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț, polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Botoșani și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au desfășurat 22 de percheziţii la firme şi domiciliare.

Acestea au fost autorizate de Tribunalul Galați și Judecătoria Săveni și au avut loc la sediile unor societăți comerciale. Acestea, cu activitate în comerțul cu produse piscicole. Totodată perchezițiile au fost și la persoanele fizice suspectate de infracțiuni legate de navigație și braconaj piscicol din comunele:

  • Ripiceni (19 locații)
  • Manoleasa (3 locații)

Peste 100 de forțe de ordine au fost implicate într-o acțiune pentru descoperirea activității infracționale a persoanelor care folosesc ambarcațiuni de pescuit comercial neînregistrate la Autoritatea Navală Română – ANR și care pescuiesc ilegal cu setci monofilament pe Lacul de acumulare Stânca-Costești.

Citește și Licitația pentru construirea unei parcări supraterane în cartierul Alexandru cel Bun a fost relansată

Peștele capturat ilegal este ulterior vândut de către societăți de profil fără documente legale.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....