Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Au sosit autobuzele electrice pentru zona metropolitană

Au sosit autobuzele electrice pentru zona metropolitană. Primele 50 de autobuze electrice destinate transportului metropolitan au sosit în Portul Constanța. Acestea urmează să fie transportate la Suceava luna viitoare. Aceste autobuze vor deservi atât municipiul Suceava, cât și localitățile din „primul cerc” al zonei metropolitane:

  • Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți, Salcea și Șcheia.

Primarul Ion Lungu a anunțat că toate cele 50 de autobuze, achiziționate prin finanțare din PNRR de la concernul ZTE, au ajuns în țară. Flota cuprinde 18 autobuze de mari dimensiuni (12 metri lungime) și 32 de mici dimensiuni (6 metri lungime). Cu toate acestea, autobuzele vor rămâne în București pentru câteva săptămâni înainte de a fi transportate la Suceava, probabil în luna iulie.

Potrivit primarului, acest decalaj este necesar din două motive:

Vezi și: Investiții de peste 6 milioane de euro.

  • echipamentele opționale vor fi asamblate la București, iar procedurile de înmatriculare trebuie finalizate.

Contractele, în valoare de peste 20 de milioane de euro, pentru aceste autobuze electrice și stațiile de încărcare aferente, au fost semnate de primarul Lungu în februarie 2024. Prețul unui autobuz electric de capacitate mare este de 2.270.000 de lei (fără TVA). Cel al unei stații de încărcare rapidă este de 153.000 de lei (fără TVA). Autobuzele electrice de mici dimensiuni costă 1.120.000 lei fiecare (fără TVA).

Furnizorul a specificat că aceste autobuze reprezintă versiuni îmbunătățite față de modelele anterioare care circulă deja în Suceava, oferind o autonomie mai mare a bateriilor și echipamente de ultimă generație.

Într-o a doua etapă a proiectului, vor fi achiziționate alte 15 autobuze pentru transportul metropolitan, finanțate din fonduri europene.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....