Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Amendați pentru abandonarea de resturi de azbest

Amendați pentru abandonarea de resturi de azbest. Garda de Mediu Vaslui a aplicat două amenzi pentru abandonarea ilegală a deșeurilor de azbest. O amendă în valoare de 70.000 lei a fost dată pentru un agent economic care a abandonat deșeurile. O altă amendă de 40.000 lei a primit firma care a generat respectivele deșeuri. 

„Azbestul, deși apreciat în trecut pentru proprietățile sale izolante, este acum cunoscut pentru riscurile severe pe care le prezintă pentru sănătate. Abandonarea ilegală a deșeurilor de azbest reprezintă o amenințare gravă atât pentru sănătatea publică, cât și pentru mediu”, a spus Gabriel Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui, citat de estnews.ro.

Vezi și: Șase comune din județ nu au medic de familie.

Riscuri pentru Sănătate și Mediu: Inhalarea fibrelor de azbest poate cauza boli grave, cum ar fi azbestoza, mezoteliomul și cancerul pulmonar; Contaminarea solului și a apei poate afecta sănătatea comunităților locale; Materialul este persistent și poluează pe termen lung.

Articolul complet pe: https://estnews.ro/2024/06/04/amenzi-grele-agenti-economici-din-zona-municipiului-vaslui-taxati-de-comisarii-de-mediu.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....